Севернокорейският лидер  намекна, че през ноември в страната може да

...
Севернокорейският лидер  намекна, че през ноември в страната може да
Коментари Харесай

Ваксинация срещу Ковид в Северна Корея?


Севернокорейският водач  намекна, че през ноември в страната може да стартира имунизация против КОВИД-19, съобщи Ройтерс, цитирайки държавни медии на КНДР. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32116
В речта си, произнесена през вчерашния ден пред Народното събрание, Ким цитира предизвестията на Световната здравна организация, че през зимата коронавирусната зараза още веднъж може да подсети за себе си, добавя Българска телеграфна агенция.

  " Затова, наред с виновното имунизиране, би трябвало да препоръчаме всички поданици от ноември да носят маски, с цел да защитят здравето си “, сподели той, без да даде детайлности по въпроса. 

Северна Корея не е удостоверила, че е употребила някакви антиковидни ваксини, макар че митнически данни демонстрират, че тази година е внесла ваксини от Китай. 

Миналия месец Ким разгласи победа над коронавирус и подреди да бъдат анулирани противоепидемичните ограничения, наложени през май. Добави обаче, че страната би трябвало да поддържа " стоманена противоепидемична преграда ".

Северна Корея в никакъв случай не е потвърждавала какъв брой души са се заразили с коронавирус, евентуално тъй като няма средства за всеобщо тестване. Вместо това всекидневно съобщаваше за броя на пациентите с „ тресчица “, чийто сбор е близо 4,77 милиона при население от 25 милиона. От 29 юли не са регистрирани нови случаи. Съобщено бе, че смъртните случаи са общо 74. 

Експерти, в това число СЗО, слагат под подозрение тези данни, имайки поради очевидната липса на потенциал за тестване в Северна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР